Conferința de Protecție a Mediului Carstic la Reșița în 2023

203
0
Share:

Asociația Speologică „Exploratorii” Reșița vrea să marcheze în mod inedit 60 de ani de activitate și au organizat la Reșița, în cadrul proiectului Rural Karst, o conferință de protecție a mediului carstic.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Rural Karst, proiect de educație speologică și conservare a mediului carstic la nivel național. Asociația noastră își propune să găsească soluții inovatoare în domeniul cercetării mediului carstic, și în acest sens, ne extindem curiozitatea către discipline conexe, unde vom găsi metode și tehnologii care nu au fost introduse încă în practica speologilor din România.

„Speologia este un domeniu complex care aduce împreună experți din diferite domenii (geologie, geografie, biologie, arheologie, legislație etc. ). În cadrul proiectului Rural Karst, de exemplu, am efectuat prima scanare 3D (LiDAR) a unei peșteri din țară. A fost o introducere în ceea ce am putea să facem în viitor, și ceea ce ar trebui să facem” informează organizatorii.

De vineri și până duminică vor fi prezentări în sala de conferință, precum și mult îndrăgitele aplicații în teren, în peșteră sau în zone carstice de suprafață. Echipamentele tehnice moderne vor constitui un high-light al evenimentului, fiind o experiență educativă valoroasă pentru participanții prezenți. Intrarea și participarea este liberă

Programul complet aici

Share:

Leave a reply