FOTO Transporturi de deșeuri, blocate la intrarea în România

185
0
Share:

Un transport de 22 tone de deşeuri aduse din Italia a fost blocat, vineri, la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, după ce autorităţile au constatat că transportul este ilegal.

Un TIR încărcat cu 22,66 tone de deşeuri din materiale plastice şi din cauciuc avea ca destinaţie un agent economic din judeţul Timiş, transmite Garda de Mediu Arad.
„Acestuia i-a fost refuzată intrarea în ţară de către comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu Arad şi agenţi ai Poliţiei de Frontieră având în vedere faptul că deşeurile transportate erau deşeuri amestecate, fapt care contravine legislaţiei în vigoare”, a transmis instituţia.

În urmă cu două zile, în același punct de trecere al frontierei, un alt transport de deșeuri a fost blocat. 18,1 tone de deșeuri de îmbrăcăminte erau aduse din Germania și aveau ca destinație un agent economic din județul Vâlcea. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Arad și agenții Poliției de Frontieră au interzis intrarea transportului în țară din cauza documentelor incomplete prezentate de către transportator și absența instalației de valorificare a destinatarului, cerință obligatorie prevăzută de legislație.

Share:

Leave a reply