Primele contracte de finanțare pentru protecția mediului, prin PNRR, au fost semnate (VIDEO)

180
0
Share:

Contractele de finanțare aferente Componentei 3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1, pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar, prin Planul Național de Redresare și Reziliență au fost semnate joi, 20 octombrie. Prezenți la ceremonia de semnare au fost premierului Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos.

„Practic, prin această activitate, reușim să punem la dispoziția cetățenilor o soluție gratuită de colectare a deșeurilor din gospodării, deșeuri care nu sunt ridicate de operatorul de salubritate – și aici discutăm de mobilier vechi, de cauciucuri, de deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice, baterii uzate, deșeuri rezultate din demolări și/sau construcții, deșeuri care, așa cum menționam, nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate. Ca atare, cred că este important ca în viitor să continuăm și să ducem la bun sfârșit acest proiect, iar pe măsură ce proiectul se apropie de final să putem să identificăm soluții astfel încât să acoperim cât mai mult din teritoriul țării și să avem această soluție extinsă la nivelul tuturor autorităților publice.”, a declarat premierului Nicolae-Ionel Ciucă.

Au fost semnate contracte de finanţare pentru următoarele județe: Bihor, Alba, Vâlcea, Ialomița, Arad, Mureș, Botoșani, Hunedoara, Sibiu, Bacău, Brașov, Harghita.

 

Share:

Leave a reply