Reșița verde, un proiect ambițios care nu se oprește

571
1
Share:

Odată cu venirea primarului Ioan Popa la administrarea municipiului, acesta a doptat o serie de strategii și priorități: atenție pentru educație, suport pentru sănătate, un loc bun pentru investitori, un oraș verde, mobilitate și primatul principiilor urbanistice. Un astfel de proiect a fost și acela denumit „Reșița verde” prin care municipalitatea își propunea adoptarea de soluții verzi în administrarea orașului. Un succes a fost proiectul cu taxiurile verzi, care au primit gratuit autorizație de la Primărie, sau stațiile de încărcare pentru autovehicule electrice făcute în parteneriat cu CEZ și care asigurau încăracare gratuită.

Se preconizează și investiții importante, precum un parc fotovoltaic, a fost reintrodus tramvaiul în transportul în comun, iar direcțiile din subordinea Primăriei Reșița au fost dotate cu vehicule electrice. „Reșița verde” continuă, însă, cu modernizarea parcului de autobuze pentru transportul în comun, cu 10 autobuze electrice, care vor asigura mobilitatea reșițenilor alături de cele câteva sute de biciclete care pot fi închiriate gratuit în oraș, pe timpul verii.

Au ajuns deja în oraș 10 autobuze electrice, total ecologice iar alte 14 asemenea autobuze vor ajunge în oraș anul viitor. „Corelarea achiziției unor mijloace de transport moderne cu investițiile făcute în modernizarea infrastructurii rutiere, în semaforizare și control trafic inteligent și în noile stații de transport public ce vor beneficia de automate de ticketing integrat și ecrane de informare în timp real a călătorilor, va face din Reșița unul din cele mai moderne orașe din România în ceea ce privește transportul public”, a declarat primarul Ioan Popa.

Reșița verde merge mai departe!

„Au ajuns toate cele 10 autobuze electrice achiziționate prin proiectul de modernizare a transportului public din Reșița. Anul viitor vor mai ajunge încă 14 autobuze electrice, achiziționate cu finanțare din PNRR. Astfel, Transport Urban Resita va avea un parc auto format din 24 de autobuze electrice și 13 tramvaie noi.

Investiția totală, din fonduri europene în mare parte, este de peste 41.179.000 euro. Corelarea achiziției unor mijloace de transport moderne cu investițiile făcute în modernizarea infrastructurii rutiere, în semaforizare și control trafic inteligent și în noile stații de transport public ce vor beneficia de automate de tiketing integrat și ecrane de informare în timp real a călătorilor, va face din #Reșița unul din cele mai moderne orașe din România în ceea ce privește transportul public.
Demonstrăm că #SePoate”  a scris Ioan Popa pe pagina sa de facebook.
Share:

Leave a reply