Ups! PSD bate PNL la Reșița. Ionuț Popovici, drojdia aluatului PSD-ist care tot crește

147
0
Share:

Urmează o luptă grea la localele din 9 iunie în Reșița. Pentru că în politică e ca în fotbal. Scorul se poate întoarce oricând. Așa se întâmplă acum în municipiul reședință de județ. Săptămână de săptămână Popovici crește în sondaje și îi suflă deja în ceafă lui Nelu Popa.

Conform ultimului sondaj apărut pe piață, Consiliul Local Reșița se va înroși serios. PSD ar obține 31,86% din voturile localnicilor, iar PNL doar 30,85%. Dacă e așa, Ioan Popa va fi ca la emisiunea „Surprize, surprize”. Va avea un nou mandat greu de dus, atâta timp cât partidul pe care îl reprezintă nu va deține majoritatea. Dar va depinde de abilitatea lui de negociere cu cel mai mare partid din țară, pe care va trebui să îl satisfacă.

Dacă vă întrebați cum a luat PSD avânt, e clar: a început campania electorală în forță, are un avantaj de o lună, partidul arată unitate pe frontul bătăliei electorale și Ionuț Popovici știe să facă opoziție. Social-democrații au pus piciorul pe accelerație încă de acum o lună și au galopat serios, recuperând puncte în fața adversarului. Iar candidatul PSD la Primăria Reșița, Ionuț Popovici, este fermentul principal care, cu o strategie bună de pus în ramă, și aici ne referim la Agenda lui Popovici, a știut să coaguleze nemulțumirile locuitorilor, să le centralizeze și să își creeze o campanie ce are ca piloni principali nevoile verbalizate de cetățeni. La care a mai adăugat câteva proiecte proprii și necesare orașului.
Pentru Nelu Popa, în schimb, mandatul actual este atât un avantaj, cât și un dezavantaj. Avantaj pentru cei care îl apreciază, dezavantaj pentru că realizările (prin punctele lor slabe), dar și nerealizările lui sunt marfă numai bună de utilizat de către PSD-iști în campanie. Și nu doar de către PSD-iști, ci și de către ceilalți candidați mai mici în sondaje: USR, AUR. La fel și echipa de consilieri liberali cu care a guvernat orașul și care poate fi atacată punctual. PSD și Ionuț Popovici știu asta și împușcă bucată cu bucată consilieri PNL, acuzându-i de mânării. Care sigur nu sunt fără de greșeală, că dacă ar, atunci sondajele nu ar arăta că PSD e mai sus la acest capitol.

Că să puteți compara cele două echipe de consilieri locali, vă prezentăm la final listele PSD și PNL cu care acestea s-au aruncat în lupta pentru Consiliul Local Reșița. Încheiem spunându-vă că va fi o luptă strânsă și rezultatele vor fi cel puțin interesante în seara zilei de 9 iunie. Până atunci însă, PSD va mai adăuga drojdie, iar PNL praf de copt. Mai avem de văzut multe.

Candidați PSD pentru Consiliul Local Reșița:

 1. Popovici Ionuț-Mihai
 2. Moroșoi Violeta
 3. Parfenie Constantin
 4. Filipescu Oana
 5. Dahore Dumitru
 6. Dinu Gabriel
 7. Jenar Gheorghe
 8. Lupașcu Gabriel-Eugen
 9. Sabo Mirel
 10. Rof Claudia
 11. Ionescu Lucian
 12. Miclău Ion-Lucian
 13. Duruț Gabriel-Dumitru
 14. Simescu Sorin-Daniel
 15. Chisăliță Ioan-Narcis
 16. Terciu Manuela
 17. Nedelcea Constantin-Marius
 18. Andraș Aurora
 19. Bașag Viorel
 20. Puichiță Titian
 21. Pârvan Cornel-Petru
 22. Galescu Maria
 23. Hațegan Cristian-Petru
 24. Cnejevici Flavius-Dragoslav
 25. Aldea-Ducu Sabrina-Elena
 26. Brumar Miodrag-Iasmin
 27. Căpraru Ștefan-Alexandru

 

Candidați PNL pentru Consiliul Local Reșița:

 1. Borza Alexandru
 2. Chiosa Mădălina
 3. Dacica Adrian-Laurențiu
 4. Călin Daniel Mircea-Florin
 5. Siladi Raul-Andrei
 6. Peia Lucia-Elena-Carmen
 7. Matichescu Bogdan-Nicolae
 8. Burtea Dragoș-Ciprian
 9. Huruială Tom-Lucian
 10. Ganțolea Lorența-Ramona
 11. Bura Iulian
 12. Mladin Nelu
 13. Măruță Cosmin
 14. Roșu Ovidiu
 15. Brici Cristian-Nicușor
 16. Șandru Caius-Claudiu
 17. Predescu Radu-Dan
 18. Dâmbu Bianca
 19. Constantin Adrian-Daniel
 20. Melinceanu Constantin
 21. Ungureanu Florin-Daniel
 22. Bezergheanu Florin
 23. Damian Vasile
 24. Jurubescu Dănuț
 25. Drăghici Corvin
 26. Bistrian Dorin-Nicolae

 

 

Share:

Leave a reply