Vaccin revoluționar în lumea apicultorilor

199
0
Share:

Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii (USDA) a aprobat o licență pentru utilizarea primului vaccin din lume pentru albine. Acesta a fost proiectat pentru a preveni decesele cauzate de Loca americană, o afecțiune bacteriană care slăbește coloniile atacând larvele de albine.

Vaccinul ar putea servi drept „un progres în protejarea albinelor”, a declarat Annette Kleiser, directorul general al Dalan Animal Health, compania de biotehnologie din spatele dezvoltării vaccinului. El funcționează prin introducerea unei versiuni inactive a bacteriilor în lăptișorul de matcă servit reginei, ale cărei larve câștigă apoi imunitate.

Boala Loca americană reprezintă o provocare pentru apicultori, deoarece este foarte contagioasă și nu are leac. Singura metodă de tratament necesită arderea coloniei de albine infectate împreună cu stupii și echipamentele și tratarea coloniilor din apropiere cu antibiotice.

Polenizatorii precum albinele, păsările și liliecii sunt responsabili pentru aproximativ o treime din producția agricolă mondială, potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

Share:

Leave a reply